Veel gestelde vragen

V: Is deze chatbox voor volwassenen (18-plus)?
A: Chathotel.nl is een chatbox voor alle leeftijden. De hoofdrooms zijn voor alle chatters. Wij hebben wel een speciale 18+ room voor de spannende gesprekken. Dit is niet toegestaan in de andere rooms.

V: Kan ik zonder te registreren 1 op 1 met iemand prive chatten?
A: Ja dat kan, als gast kan je in de chatbox prive chatten.

V: Hoe kan ik registreren op Chathotel.nl en kost dat geld?
A: Registreren op Chathotel.nl is gratis. Om snel als lid te chatten in de chatbox ga je naar https://www.chathotel.nl Klik daar op de knop 'Ga direct naar de chatbox' Je komt nu in het inlogscherm. Daar zie je een knop 'Registreer' Klik daarop en vul de velden in. Klik daarna weer op de knop registreer. Je bent nu geregistreerd. Een tweede optie is als gast in te loggen op de chatbox. Klik dan rechtsboven aan op je Avatar (Ronde blauwe poppetje) Selecteer dan 'Mijn profiel'. Je ziet dan een tabje met 'Registreer, Klik daarop en vul de velden in.

V: Kan ik een foto uploaden in de chatbox?
A: Ja dat kan, maar alleen als je geregistreerd lid bent.

V: Hoe kan ik een foto in de chatbox uploaden?
A: Als je lid bent kun je in je profiel een foto uploaden. Dit doe je via onze menubalk.

V: Wat betekenen de verschillende kleuren naambordjes?
A: Roze = gast, geel = member, blauw = moderator, wit is eigenaar en oranje is ontwikkelaar.

V: kan ik iemand negeren in de chatbox?
A: Nee, dat kan niet. Bij ongewenst gedrag kun je altijd een moderator aanspreken.

V: Mag ik daten en afspraakjes maken via jullie chatbox?
A: Ja niet-commercieel afspreken mag. We willen wel dat je persoonlijke gegevens alleen in prive uitwisselt. Natuurlijk moet je ook voorzichtig zijn met afspreken met onbekenden! Ontmoet iemand die je voor het eerst ontmoet op een openbare plek en zorg dat iemand anders altijd weet waar je bent.

V: Kunnen admins of moderators meelezen met mijn privegesprek?
A: Nee, ze kunnen niet meelezen met privegesprekken. Wel gaat alle tekst die je typt in privegesprekken langs tekstfilters. Als je met bepaalde woorden reclame maakt of spammt of bepaalde scheldwoorden gebruikt dan kunnen die filters je automatisch muten of bannen

V: Wat is het voordeel van registratie? Waarom zou ik lid moeten worden van de chathotel.nl chatbox?
A: Member worden van Chathotel is geheel gratis en vrijblijvend. Als lid heb je het voordeel dat de naam alleen voor jou is en je kunt een eigen profiel maken.

V: Help! ik type iets maar ik zie niks in het window op de chatbox!
A: Soms kan dit gebeuren, je lost dit op door op F5 te drukken als je met een PC of laptop werkt en als je met een mobiel apparaat werkt door je browser te refreshen (klik op het rondje met het pijltje in je mobiele browser) Een andere mogelijkheid is dat de andere chatter jou op negeer heeft staan.

V: Ik wil graag Moderator worden op de chatbox, kan dat?
A: Dat kan! Stuur een e-mail naar [email protected] en zet in de mail wanneer je het vaakste online bent.

V: Help! ik ben geband zonder reden?
A: Als je op Chathotel.nl gebanned bent is daar meestal een goede reden voor.
Mocht je toch het idee hebben dat je ban onterecht is, lees dan EERST de informatie op deze pagina. Geeft dit geen oplossing, dan kan je een mail sturen naar . Geef in je mail aan waarom je denkt dat de ban onterecht is en vermeld je chatnaam en je IP-adres. Zonder deze gegevens kunnen we niet controleren of je ban (on)terecht is.

V: Hoe lang duurt een ban?
A: Bij ongewenst gedrag zal een moderator of admin meestal eerst een waarschuwing geven. Een ban is definitief.

V: Kan ik adverteren op Chathotel.nl?
A: Ja dat kan. Neem hierover contact met ons op via:

V: Wat doen jullie met mijn profielgegevens als ik registreer?
A: Chathotel.nl doet niks met je gegevens. Ze worden alleen in je profiel gebruikt zodat andere chatters kan zien wie je bent. We verkopen ze niet en gebruiken je e-mail ook niet voor spam. Het is helemaal aan jezelf of je wilt registreren of niet.

V: Hoe kan ik mijn chatbox profiel verwijderen?
A: Stuur een mailtje naar [email protected] en het wordt meteen voor je geregeld.

V: Welke gegevens worden bewaard bij mijn bezoek aan de chatbox en voldoet chathotel.nl aan de nieuwe privacy wet AVG (Algemene Verordering Gegevensbescherming)?
A: Ja, Chathotel.nl voldoet aan de AVG. We hebben niet het doel je gegevens te verzamelen om te verkopen. De inkomstev van de chatbox komen alleen uit advertenties en donaties. We gebruiken daarom zo min mogelijk persoonlijke gegevens. We zijn transparant over de gegevens die we verzamelen en bieden je de mogelijkheid die volledig en definitief te laten verwijderen. We leggen dat hier verder uit.

De chatbox slaat tijdens je bezoek gegevens op. Een deel van die gegevens is nodig voor de technische werking van de chatbox. Die kan je zelf niet wijzigen. Dit zijn je IP-adres, datum en tijdstip van inloggen, je chatnaam, je status zoals gast, lid, VIP, (aantal) geuploade afbeeldingen en aantal getypte berichten. De overige gegevens die de chatbox opslaat zijn profielgegevens. Deze kun je altijd zelf aanpassen en verwijderen en dienen alleen om te laten zien wie je bent op deze chatbox. Dit zijn je chatnaam, avatar, wachtwoord, leeftijd, geslacht, email-adres, land van herkomst, wat je zoekt, je boodschap aan de wereld en chatnamen van je chatvrienden en chatters die je negeert. Afbeeldingen die je upload in de chatbox worden gedurende enkele dagen anoniem opgeslagen. Daarna worden ze automatisch volledig en definitief verwijdered.

Bij gasten blijven gegevens bewaard zolang je bent ingelogd. Als je registreert worden deze gegevens bewaard gedurende de tijd dat je een account hebt. Je browser krijgt van de chatbox een aantal cookies. Deze cookies worden alleen gebruikt voor de technische werking van de chatbox dus niet voor reclame-tracking. Alle priveconversaties worden tijdelijk opgeslagen in een speciale log op de server. Alleen de eigenaar van de chatbox kan deze opvragen, bijvoorbeeld bij indicaties van (wets)overtredingen. Dubbele profielen en profielen die langere tijd niet zijn gebruikt worden door het systeem automatisch volledig en definitief verwijderd. Gevoelige gegevens zoals je wachtwoord zijn encrypted opgeslagen. Je kan ten alle tijden en zonder opgave van reden zelf je profiel/account verwijderen. Deze optie vind je in je profiel.